Συνέντευξη με την
Νατάσα Κορομπόκη
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΙΣΤΙΟΦΟΡΟ
Βόλτα στον Σαρωνικό με
ρώσους τουρίστες
Travelling στην Μαρίνα
Συνέντευξη με τον Διευθυντή Σταύρο Αντωνάκο
Συνέντευξη με τον Διευθυντή ΟΛΛ
click στο MENU
Για να αρχίσετε Click στην Μαρίνα
Le Repère du Loup
ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑΣ
Το στολίδι του Πειραιά
Ο Λιμένας Ζέας βρίσκεται στην Ανατολική ακτή της Πειραϊκής Χερσονήσου. Η θαλάσσια περιοχή της είναι φτιαγμένη από δύο λεκάνες, το εσωτερικό λιμάνι- το λεγόμενο Πασαλιμάνι ή αλλιώς Λιμάνι Κανάρη (φυσικό) και το εξωτερικό λιμάνι - το λεγόμενο Φρεαττύδα (τεχνητό).
Κατά την αρχαιότητα, ο Λιμένας Ζέας λειτούργησε κυρίως ως πολεμικός ναύσταθμος της Αθήνας, εξυπηρετώντας τον Αθηναϊκό στόλο (τριήρεις) αμέσως μετά την αρχή της Περιόδου του Θεμιστοκλή (493-492 πχ), συμβάλλοντας το σχέδιο ανάπτυξης της ναυτικής δύναμης των Αθηνών και συνεπώς των λιμένων του Πειραιά. Πατήστε το κόκκινο κουμπί για να δείτε videos και να ακούσετε τις απόψεις του Προέδρου της Ένωσης Μαρινών Ελλάδας κ. Σταύρου Κατσικάδη
ΜΑΡΙΝΑ ΑΛΙΜΟΥ
Άλιμος
Εξορμήσεις
Η μαρίνα Αλίμου είναι σίγουρα η πλέον δημοφιλής ελληνική μαρίνα. Με χερσαίο χώρο συνολικής έκτασης 171.030 τ.μ., θαλάσσιο χώρο 250.000 τ.μ. και λιμενοβραχίονες μήκους 1.170 μ., είναι μια από τις μεγαλύτερες μαρίνες της Ελλάδας με 1000 μόνιμες θέσεις σκαφών εκ των οποίων 50 θέσεις για μεγάλες θαλαμηγούς άνω των 25 μέτρων.
Πατήστε στο Menu το κόκκινο κουμπί για να ταξιδέψετε με ιστιοφόρο στον Σαρωνικό, να δείτε τη δύση αλλά κυρίως να ακούσετε τι έχει να μας πει η κυρία Νατάσα Κορομπόκη αν.Διευθύντρια γστη Διεύθυνση Επιχειρησιακού Συντονισμού της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου που διαχειρίζεται την Μαρίνα Αλίμου
Ζέα
Λαύριο
Olympic Marine
Η μαρίνα του Λαυρίου τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς. Η ιστορία της όμως αρχίζει το 1969 με διαφορετικό - πλην συγγενές - αντικείμενο, αυτό της ναυπηγικής.
Η σύγχρονη μαρίνα βρίσκεται 60 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, 30 χιλιόμετρα από το νέο διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και αποτελεί ιδανικό ορμητήριο για τις αποδράσεις στα νησιά του Αιγαίου, του Σαρωνικού και της Πελοποννήσου.
Η υφιστάμενη κατάσταση της μαρίνας μπορεί και εξυπηρετεί τον ελλιμενισμό 680 σκαφών και τη διαχείμαση 700 σκαφών. Στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις έχουν ολοκληρωθεί και λειτουργούν καφετέρια, εστιατόριο, κατάστημα ναυτιλιακών ειδών, ενώ περιλαμβάνεται συνεδριακό κέντρο καθώς και χώρος που θα φιλοξενήσει τον Ναυτικό Ομιλο. Πατήστε το κόκκινο κουμπί για να δείτε videos και να ακούσετε τον Διευθυντή της Μαρίνας κ.Σταύρο Αντωνάκο. Στο Λιμάνι λειτουργεί και μια μικρή Μαρίνα για την οποία μας μιλάει ο Διευθυντής του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου κ.Μαραγκουδάκης
ΜΑΡΙΝΑ ΛΑΥΡΙΟΥ
Ο θαλάσσιος τουρισμός στην Αττική
Ο θαλάσσιος τουρισμός αποτελεί μια μοναδική διέξοδο για τη διαφοροποίηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, την ώρα μάλιστα που στη χώρα μας ακόμα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Ο τζίρος, μπορεί να ανήλθε σε 430 εκατ. ευρώ, ωστόσο, η Ελλάδα παρουσιάζει τον χαμηλότερο μέσο όρο θέσεων ελλιμενισμού από όλες τις χώρες (0,5 ανά χιλιόμετρο ακτογραμμής για την Ελλάδα αντί 8,9 για τις χώρες της Μεσογείου, της ΕΕ και της Τουρκίας).
ΟΙ ΠΛΩΤΕΣ ΜΑΡΙΝΕΣ
Η Θαλάσσια Ζώνη της Πλωτής Μαρίνας ταυτίζεται κυρίως με θαλάσσιους προφυλαγμένους όρμους, και εκτείνεται έως 500 μέτρα από τα όρια της χερσαίας ζώνης αυτής προς την ανοιχτή θάλασσα και πέραν αυτών και μόνο στην περίπτωση αβαθών, οπότε εκτείνεται μέχρι να συναντήσει βάθος τουλάχιστον 10 μέτρων.Η ταύτιση μεθαλάσσιους προφυλαγμένους όρμους απαιτείται μια και για την Πλωτή Μαρίνα δεν προβλέπονται μόνιμα λιμενικά έργα (λιμενοβραχίονες, κυματοθραύστες), ούτε άλλες μόνιμες λιμενικές εγκαταστάσεις (μώλοι, γέφυρες) που να εδράζονται οριστικά στις ζώνες αιγιαλού και παραλίας. Η Πλωτή Μαρίνα στη θαλάσσια ζώνη της αναπτύσεται αποκλειστικά από μη μόνιμες πλωτές κατασκευές.
Η σύνδεση της χερσαίας με τη θαλάσσια ζώνη τηςΠλωτής Μαρίνας, επιτυγχάνεται αποκλειστικά με ελαφριές και πλωτές κατασκευές και σε κάθε περίπτωση με κατασκευές μη μόνιμες.
ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Στην Ελλάδα λειτουργούν 19 μαρίνες που διαθέτουν 6.661 θέσεις ελλιμενισμού, με προσφορά υπηρεσιών υψηλού επιπέδου. Αρκετές από τις μαρίνες, είναι βραβευμένες από το πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες της Ευρώπης».
Νέες σύγχρονες μαρίνες, ξενοδοχειακοί λιμένες και αγκυροβόλια για τον ασφαλή ελλιμενισμό των σκαφών λειτουργούν ήδη ή τίθενται σταδιακά σε λειτουργία, προκειμένου να καλύψουν με τον πιο ικανοποιητικό τρόπο και υπό τις ασφαλέστερες συνθήκες τις ανάγκες των επισκεπτών που φθάνουν στην Ελλάδα από τη θάλασσα.
Περίπατος στην Μαρίνα Ζέας
Συζήτηση με τον Σταυρο Κατσικάδη
ΠΑΝΟΡΑΜΑ
ΜΑΡΙΝΑ ΦΛΟΙΣΒΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Μαρίνες και αγκυροβόλια